Dobrodošli, Gost
Molimo vas prijavite se ili registrirajte.    Izgubljena šifra?

Osposobit Sun Ultra 5 (sparc)
(1 pregledava) (1) Gostiju
Idi na dnoStranica: 1
TEMA: Osposobit Sun Ultra 5 (sparc)
Osposobit Sun Ultra 5 (sparc) Prije 1 Godina, 2 Mjeseci  
...ako ga se uopce da osposobit, tj. ako sve radi na njemu. Budem ja to probao danas. Evo mi i link s tutorialom za spajanje na serijsku konzolu:
www.idevelopment.info/data/Unix/Solaris/...SerialConsoles.shtml

..jos malo info-a:
www.unix.com/solaris/88188-ultra-5-serial-console-problem.html
Pisanje je dopušteno samo registriranim korisnicima.

Re: Osposobit Sun Ultra 5 (sparc) Prije 1 Godina, 2 Mjeseci  
ides.. , jesi nabavio tastaturu ?

Bas sam brijo pitat el to zna pricat opce s ljudima.

Nema tastature, ali sam nabavio serijske kablove i treba ga pokusat instalirat kroz serijsku konzolu i onda nakon toga se on normalno treba bootat. Eh, samo treba to sve naravit. Idem ja to sad isprobat

Uspio sam ga instalirat preko serijske konzole. Ostavio sam ga ukljucenog i spojenog u mrezu tako da se moze spojit SSHom. Mislim da mu je IP bio 192.168.1.240. Ne znam da li ce uvijek dobiti istu IP adresu od DHCP servera, nadam se da hoce jer ako ne onda cemo morat propingat cijelu mrezu i ustanovit koji od IPeva koji se javljaju na ping je njegov (jer nemamo tipkovnicu pa ni output ne ide na monitor vec na serijsku konzolu).
Morao sam na posao vratit serijski NULL kabel jer je rijedak i moramo ga imat na poslu. Budem provjerio da li igdje mozemo nabavit jos koji tako da imamo za spajanje na njega ako sve druge opcije failaju.

E, da username je hacklab a ne hacklab01 jer mu je to bio predugacak username LOL

Gore je SUN OS Solaris 9 (5.9)

Pa eto, da imamo za igru i razonodu i jos jedan UNIX a mozda mu i nadjemo neku serversku funkciju.

Donio sam u lab 25 pinski serijski kabel s adapterom tak da imamo za SUNa. Mozda kabel nece radit jer za spojit dva kompa direktno bez switcha treba crossover serijski kabel tzv. "null modem cable"

Ne znam kakav je taj kabel ali ako nece radit onde ce ga trebat prelemit da postane null. Ima tutoriala na netu.

Idi na vrhStranica: 1