Oj ljudi, evo jedan moj projektic na redditu, Demagogija.info. Brijo sam ga odma nasrat ko projekt hacklaba u izvjestaj.
Spika je da da se na jedno mjesto skupi sto vise linkova na clanke o korupciji i slicnim govnima, bullshit izjave politicara (i ostalih javnih osoba itd.).
demagogija.info/
Pa se vi ukljucite ak ocete. Treba mi nekih upvotesa na redditu da mogu postat bez captche haha.
Demagogija - (od grč. δῆμος = narod i ἀγωγή = upravljanje), političko djelovanje s ciljem postizanja pristanka mase, usmjeravajući je na činjenice i argumente koji uzbuđuju strasti. Prema Aristotelu demagogija je pokvareni oblik uspostave demokracije, po kojoj dolazi do tiranije grupe ili pojedinca. Demagozi, oslanjajući se na masu, računajući na njezinu nezrelost te obećavajući brzo ispunjenje želja, ubrzavaju potpuni prevrat u državi. Demagogija je praksa kojom vlast udaljuje građane od stvarnog sudjelovanja u javnim poslovima, upućujući na nebitno i obećavajući neostvarivo.
Ovaj reddit je projekt prosječnih korisnika hrvatskog interneta kojima je dosta demagogije medija, političara i drugih javnih osoba. Tu se nalaze članci s raznih hrvatskih i stranih portala te tiskanih medija koji ukazuju na lažne ili jednostavno glupe i besmislene izjave ili članke, korupciju u politici (ili bilo gdje drugdje) te općenito na neistinitiosti s kojima se javnost suočava.
Držimo da je svaka kriva ili lažna izjava, bez obzira na dobru ili lošu namjeru, napad na inteligenciju građana i uvreda čitateljima i samom društvu čiju svijest velikim dijelom oblikuju upravo mediji!
Poanta je stvaranje arhive demagoških ispada političara i javnih osoba te naravno zabava i satiričko opuštanje od sve mračnije svakodnevice.
www.facebook.com/demagogija