Ovaj prekrasno zvučeći instrument možda bismo mogli napraviti u Hacklabu!
Naime, htjela sam ić na radionicu (izrade i sviranja) theremina koja se održava danas i sutra u SC-u ali košta 100 kn a ne dobiješ instrument za doma pa sam odustala.
Možda bi se nekom dalo s tim malo igrati?
Ja ću pomoći koliko mogu.
Mogli bismo, ako naučimo izradit teremin, svoje znanje i iskustvo širit dalje, putem radionica. S tim da bismo polaznicima DALI instrumente koje naprave. Moglo bi bit fora, a ne bi bilo loše ni za hacklab da neki novi projekt izbrijemo.
Zanimljiv projekt, iako bi onda trebalo isfinancirat materijal za polaznike i za nas. Ali ideja za projekt je odlicna, ionako vec nismo nista 100 godina napravili.
@L4N4 steta sto nisi bila radionici... teremini su se ipak dali polaznicima za doma, jer bi nam to bilo puno teremina za pospremanje u labu... cilj je bio stvoriti orkestar teremina... tako da se na to ciljalo... sto se tice placanja radionica u I'MM_-u, takvu praksu smo uveli zato da ljudi malo ozbiljnije shvate radionice, a ne da se njih tona ljudi prijavi i na kraju ne dode polovica na workshop... osim toga praksa vecina hacker space-ova u inozemstvu i regiji je nekakav simbolican fee od 15 eura... simbolicno placanje za prenosenje znanja je okej...
@v3d da, na workshopu smo radili teremine po borutovom linku koji si sherao... to je njegov ngo- trivia.org... ako nesto slicno ponovimo javim vam... njegovi kitovi se ne mogu naruciti, ali se moze ici u ljubljanu na workshop...
Problem u cijeni radionie tu je ponajvise zbog osobnog financijskog stanja. Kad smo jos procitali da uredjaji ostaju tamo - osjecaj je bio blago WTFast al dobro, sto je tu je.
Mi takodjer razmisljamo o tome da pocnemo naplacivati radionice jer bi onda odaziv ljudi sigurno bio veci al' sta ces kad su nam projekti na Ministarstvo kulture i Grad pisani kao besplatan program. Glupi ljudi...
Sto se tice theremina nikad se makli s nulte tocke. Izgleda da nam je u trenutacnom postavu vrh vrhova nedjeljna igraonica...
lomodeedee napisao: @L4N4 steta sto nisi bila radionici... teremini su se ipak dali polaznicima za doma.
Kitovi se ne mogu naruciti, ali se moze ici u ljubljanu na workshop...