Dobrodošli, Gost
Molimo vas prijavite se ili registrirajte.    Izgubljena šifra?

Theremin
(1 pregledava) (1) Gostiju
Idi na dnoStranica: 1
TEMA: Theremin
Theremin Prije 5 Mjeseci  
Ovaj prekrasno zvučeći instrument možda bismo mogli napraviti u Hacklabu!
Naime, htjela sam ić na radionicu (izrade i sviranja) theremina koja se održava danas i sutra u SC-u ali košta 100 kn a ne dobiješ instrument za doma pa sam odustala.
Možda bi se nekom dalo s tim malo igrati?
Ja ću pomoći koliko mogu.
Mogli bismo, ako naučimo izradit teremin, svoje znanje i iskustvo širit dalje, putem radionica. S tim da bismo polaznicima DALI instrumente koje naprave. Moglo bi bit fora, a ne bi bilo loše ni za hacklab da neki novi projekt izbrijemo.

Evo linkova:

Kako svirati:

O tereminu: en.wikipedia.org/wiki/Theremin

Kako napraviti t(h)eremin: www.google.com/search?client=ubuntu&...e=utf-8&oe=utf-8

i

www.youtube.com/results?search_query=diy+theremin&nfpr=0

Pa vas svesrdno molim za pomoć, ako ima zainteresiranih za ovo(?)!

Pisanje je dopušteno samo registriranim korisnicima.

Re: Theremin Prije 5 Mjeseci  
Zanimljiv projekt, iako bi onda trebalo isfinancirat materijal za polaznike i za nas. Ali ideja za projekt je odlicna, ionako vec nismo nista 100 godina napravili.

Re: Theremin Prije 5 Mjeseci  
Nije bas tek jednostavno i jeftino kak sam brijo da je. Jeftino je napravit fototheremin koji je totlani tresh.

Napravit cijeli tehremin bi bilo malo pre skupo... Al mozemo vidit ako Alic ikad odluci vratiti se u hacklab...

Ovo bi mozda bilo vise kul iako fakat ne znam kakav zvuk proizvodi...

www.3via.org/records/index.php?page=item&id=38

Re: Theremin Prije 4 Mjeseci, 3 Tjedana  
@L4N4 steta sto nisi bila radionici... teremini su se ipak dali polaznicima za doma, jer bi nam to bilo puno teremina za pospremanje u labu... cilj je bio stvoriti orkestar teremina... tako da se na to ciljalo... sto se tice placanja radionica u I'MM_-u, takvu praksu smo uveli zato da ljudi malo ozbiljnije shvate radionice, a ne da se njih tona ljudi prijavi i na kraju ne dode polovica na workshop... osim toga praksa vecina hacker space-ova u inozemstvu i regiji je nekakav simbolican fee od 15 eura... simbolicno placanje za prenosenje znanja je okej...

@v3d da, na workshopu smo radili teremine po borutovom linku koji si sherao... to je njegov ngo- trivia.org... ako nesto slicno ponovimo javim vam... njegovi kitovi se ne mogu naruciti, ali se moze ici u ljubljanu na workshop...

pitajte sto vas zanima...

Re: Theremin Prije 4 Mjeseci, 1 Tjedan  
Opa, super da se netko javio.

Problem u cijeni radionie tu je ponajvise zbog osobnog financijskog stanja. Kad smo jos procitali da uredjaji ostaju tamo - osjecaj je bio blago WTFast al dobro, sto je tu je.

Mi takodjer razmisljamo o tome da pocnemo naplacivati radionice jer bi onda odaziv ljudi sigurno bio veci al' sta ces kad su nam projekti na Ministarstvo kulture i Grad pisani kao besplatan program. Glupi ljudi...

Sto se tice theremina nikad se makli s nulte tocke. Izgleda da nam je u trenutacnom postavu vrh vrhova nedjeljna igraonica...

Re: Theremin Prije 4 Mjeseci  
lomodeedee napisao:
@L4N4 steta sto nisi bila radionici... teremini su se ipak dali polaznicima za doma.
Kitovi se ne mogu naruciti, ali se moze ici u ljubljanu na workshop...

Hvala na javljanju!
(ja tek sad ovo vidjela)

Re: Theremin Prije 3 Mjeseci, 3 Tjedana  
donijet cu ja jednom svoj teremin koji sam tamo u immu napravila, a imam i jos jedan u kitu, samo me podsjetite. a i da to bude kad je lana s nama

Re: Theremin Prije 3 Mjeseci, 2 Tjedana  
Podsjetim te ja mailom!

Idi na vrhStranica: 1