Dobrodošli, Gost
Molimo vas prijavite se ili registrirajte.    Izgubljena šifra?

Audio Linux 15 - 17 10
(1 pregledava) (1) Gostiju
Idi na dnoStranica: 1
TEMA: Audio Linux 15 - 17 10
Audio Linux 15 - 17 10 Prije 1 Godina, 8 Mjeseci  
Zvao je covjek iz Actnow-a (www.actnow.hr/) koji bi radio radionicu u hacklabu (odnosno van hacklaba posto 15 stolaca, stolova i leptopa realno bas i ne stane u hacklab).

Predavac bi bio neki belgijanac, a tema audio na linuxu (ne znam sad tocno sto budem stavljao apdejte.)

Meni je ovo jako zanimljivo jer iskreno ne kuzim kak bi Linux (na zalost) u audio vodama mogao konkurirati bilo cemu komercijalnom.

Updates soon...

Mi bi trebali osigurati 15ak stolova i stolaca, a i definitivno neki sank izbrijati za vrijeme radionice te gro promo materijala!
Pisanje je dopušteno samo registriranim korisnicima.

Re: Audio Linux 15 - 17 10 Prije 1 Godina, 8 Mjeseci  
Odlično!!

Znam već par zainteresiranih za radionicu, uključujući i sebe ^^

Re: Audio Linux 15 - 17 10 Prije 1 Godina, 7 Mjeseci  
RADIONICA

AKC Medika, Pierottijeva bb, Zagreb
Sudjelovanje: 100 kn
Voditelj: Lieven Moors (Belgija)
LINUX & AUDIO

FOSS – Free and open source software (Slobodni softver i softver otvorenog koda) nije samo definirao potpuno novi smjer razvoja softvera, već je iz temelja promijenio naš pogled na svijet. Brojni FOSS projekti dokazali su da razmjena znanja i tehnologije uistinu imaju veliku moć. Ovom će radionicom Lieven Moors pružiti uvod u GNU/Linux sustave iz perspektive glazbenika, te dati pregled nekih od najutjecajnijih open source projekata vezanih uz audio/zvuk.
Lieven Moors je, kao glazbenik, oduvijek smatrao da je komercijalni softver previše monolitan te mu nedostaje fleksibilnost koja potiče kreativnost. Upravo je to ono što nam FOSS može ponuditi. Ne zbog toga što FOSS stvari čini na bolji način, nego zato što je upravo ta otvorenost/fleksibilnost njegova temeljna odlika.
Trodnevna radionica sastojat će se od nekoliko mini-predavanja i seta individualnih/grupnih vježbi kroz koja će sudionici dobiti osnovne informacije o obradi zvuka i glazbe na Linuxu (govorit će se o Ardouru, Rosegardenu, Museu, Seq24, Fluidsynthu, Qsynthu, Linuxsampleru, Qsampleru, Zynaddsubfxu, Phasexu, Minicomputeru, Non-sequenceru), ALSAi i JACKu. Nastavit će se s višekanalnim snimanjem (Ardour), midi programima (Rosegarden ili Seq24), softsynthom (ZynAddSubFX) i samplerima (Qsynth, fluidsynth).
Na kraju radionice sudionici će moći raditi s tim programima i koristiti ih zajedno kao cjelinu.
Radionica je otvorena za sve zainteresirane koji posjeduju minimalno znanje o računalima. Poznavanje Linux operativnog sustava i/ili bilo kojeg audio softvera je plus. Polaznici bi trebali imati računalo sa instaliranim sustavom Ubuntu, na kojem/ima mogu vježbati i napraviti kratki glazbeni komad (određen broj računala biti će osigran za sudionike). Predavanja će se održati na engleskom jeziku. Broj sudionika je ograničen. Prijave za radionicu primaju se na e-mail actfest@actnow.hr najkasnije do 13.10.2010. godine.

O voditelju radionice: Lieven Moors bio je gitarist u poznatom pop bendu "Das Pop" do 2004. godine. Nakon toga nekoliko godina nastupa individualno, a 2008. godine počinje držati predavanja o audio aplikacijama na Linuxu (HISK/KASK, LAC - Linux Audio Conerence, itd.). U slobodno vrijeme programira audio aplikacije u C++ i Lisp-u

Re: Audio Linux 15 - 17 10 Prije 1 Godina, 7 Mjeseci  
Upad je 100 kn el nismo mi organizatori.

Neka cuga (kava + chai n shit) ukljucena u cijenu sudjelovanja )

Idi na vrhStranica: 1