2023-10-24

11-12/11/23 DIY foton synth radionica

DIY foton synth radionica @ hacklab01 Radionica izrade eksperimentalnog sintetizatora zvuka

Kada: subota 11.11. 17 - 20 h

nedjelja 12.11. 15 - 19 h

Gdje: MaMa, Preradovićeva 18, Zagreb

Prijave: max 10 - obavezne - do 10.11. 16:00 na https://cloud.hacklab01.org/index.php/apps/forms/s/Wd9P2tBcqXyKtRXWieCp3aqn

Foton je eksperimentalni sintetizator zvuka temeljen na hakiranim NAND logičkim vratima (4093 - Quad 2-Input NAND Schmitt Trigger) koja se napajaju svjetlošću. Foton kao izvor napajanja koristi solarni panel, a promjenom raznih izvora svjetlosti i njihovih intenziteta moguće je modulirati zvuk ovog sintetizatora. Tako napravljen sintetizator moguće je svirati sunčevom svjetlošću, vatrom, žaruljama, prskalicama, ručnim svjetiljkama i svim ostalim izvorima svjetla te kao takav nudi mogućnosti intuitivnog sviranja, improvizacije i stvaranja tekstura od laganog pucketanja do buke.

Na radionici će polaznice i polaznici imati priliku napraviti vlastiti sintetizator zvuka kojega nakon radionice odnose kući. Po završetku radionice polaznice i polaznici će izvesti kratki impro noise jam.

Voditelj radionice:

Tin Dožić završio je studij psihologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu (2016) i studij novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu (2016). U svojoj praksi se fokusira na zvuk, terensko snimanje, radio, eksperimentalnu glazbu i multimedijalne instalacije te istraživanje medija. Interesiraju ga materijalnost medija, ekologija, DIY kultura, antropocen, geologija, znanost i umjetnost, te spavanje i snovi. Nagrađen je na festivalu Media Mediterranea 2018. godine te je bio finalist za nagradu Radoslav Putar 2019. Također je dobitnik Nagrade 55. zagrebačkog salona primijenjene umjetnosti i dizajna 2020. godine za vizualni identitet za Muzički biennale Zagreb. Član je HZSU.

Hacklab01 je projekt haktivističke, DIY i mrežne produkcije temeljene na otvorenoj kulturi i slobodnom kodu, kroz AKC financijski podržan sredstvima Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklade Kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Noviji Post Stariji Post