2010-09-19

Pregled browsera za Android

Hacklab01 - Vijesti o open sourceu

Android je open source operativni sustav baziran na Linux kernelu i GNU softveru. Donosimo vam presijek najboljih browsera za ovaj sve rašireniji open source OS.

Opera Mini

Rejting na Android marketu: 4 zvjezdice

Skinuto: > 250,000 puta

Google pretraživanje: Pretraživanje uredno radi, ali sučelje ima odvojena polja za unos URL-a i pretragu na Googleu. Svi drugi browseri koriste jedno polje za istu stvar.

YouTube: Mobilna verzija Youtube stranice uopće ne radi na Opera mini pregledniku. To je veliki minus.

Opera mini radi, ali osjetno lošije od konkurencije. Najveća mana je nepotrebno gutanje prostora za razne nepotrebne toolbare. Neke od poznatijih stranica koje su optimizirane za mobilno surfanje ne rade baš najbolje na ovom browseru.

Dolphin HD

Rejting na Android marketu: 4.5 zvjezdica

Skinuto: > 250,000 puta

Google pretraživanje: Radi odlično! Upit se unosi direktno iz trake za unos URL-a, automatski pokazuje mobilnu verziju Googlea i nakon što stisnete “Go” prebacuje u fullscreen mod koji uvelike poboljšava iskustvo surfanja korištenjem cijelog ekrana.

YouTube: Full screen mod i pri gledanju videa poboljšava iskustvo. Uz to, video na Youtube-u radi baš kako bi trebao.

Dolphin je daleko najbolji browser od svih koje smo testirali. Full screen browsing je funkija koja odnosi zlato. Savršeni primjer kako koristiti hardver Android telefona (upravljanje ne ide iskjučivo na dodir, nego ima i gumbe).

Android Default Browser

Rejting na Android marketu: Nema, pošto dolazi sa svakim Android telefonom.

Skinuto: Dolazi sa svakim telefonom.

Google pretraživanje: Radi odlično, ali nije prilagođen radu s drugim browserima. Kad kliknemo na link, pita želimo li ga otvoriti na drugom browseru. Svaki put.

YouTube: Radi savršeno, filmići se dosta brzo učitavaju.

Odličan defaultni browser. Stvarno nema potrebe koristiti ostale.

Steel Browser

Rejting na Android marketu: 4 zvjezdice

Skinuto: >250,000 puta

Google pretraživanje: Ne prikazuje mobilnu verziju Googlea automatski, tako da ćete vidjeti običnu verziju za PC-e s jako malim slovima.

YouTube: Ne može reproducirati filmiće.

Steel je definitivno najgori browser za Android.

Zaključak

Stvarno nije potrebno koristiti ništa drugo osim defaultnog Android browsera. Ako se ipak odlučite za alternativu, Dolphin HD je bez razmišljanja najbolji izbor. Fullscreen browsing mod jednostavno čini iskustvo surfanja na mobitelu boljim.

Noviji Post Stariji Post