2009-11-04

Hacktivizam

Biti hacktivist ne znači provaljivati u sustave, krasti podatke i nanositi štetu samo zato što to možeš. Hacktivist je osoba koja vjeruje u slobodu izražavanja bez ograničenja komercijalizacije. Zato iskorištava svaku priliku kako bi ljude zarobljene u komercijalizacijski kavez oslobodio tako da im prenese stečeno znanje. Pomaže im da za svaku namjenu koja ih drži u zatvorenom i komercijalnom sustavu pronađu slobodan i otvoreni ekvivalent te ga prilagode svojim potrebama.

Za hacktivizam nije potrebno nikakvo početno znanje, potrebna je samo želja za sudjelovanjem. Hacktivirati se može na razne načine.

Jedan od načina hacktivacije je donacija hardvera Hacklabu 01 koji ovisi isključivo o donacijama korisnika. Sve naše konfiguracije sastavljene su od doniranog hardvera. Dio su donirali članovi, dio prijatelji, a dio korisnici raznih foruma i news grupa. Osim hardvera primamo i financijske donacije iako nam je hardver puno draži. Našim donatorima vraćamo vlastitim desktopom na svakom našem računalu i vječnom zahvalnošću. :)

Ako imate stari hardver od kojeg ste se voljni odvojiti javite nam se na mail, google grupu, ili IRC (na kojem su najvjerojatnije svi idle :)).

Stari hardver i $$$ ni$u jedini oblici donacija koje primamo. Draža nam je donacija vašeg znanja, ruku, prisustva ili vremena. Ako ga imate viška, zanima vas što radimo i želite se priključiti slobodno se javite! Svi su dobro došli!

Noviji Post Stariji Post