2019-11-30

30.11. - 17-20h nevidljivi tekst

Radionica s temom *jezika* kao motiva i izvora za kreiranje digitalne umjetnosti; obrađuje postupke i prakse uporabe pisane riječi kao katalizatora vizualne ekspresije. Putem jednostavnih postupaka kolažiranja HTML struktura i intervencija u naizgled asemičkom kôdu datoteka - fokus radionice je na stvaranju kaleidoskopskih osobnih kompozicija u ravnopravnom dijalogu s računalom.

<nevidljivi tekst> istražuje softverske mogućnosti pretraživanja, kopiranja, uništavanja i arhiviranja tekstualnih zapisa u svrhe kreiranja vlastitog komunikacijskog jezika u sferi digitalne umjetnosti, na području između vidljive i nevidljive riječi.

Dina Karadžić — živi i radi u Zagrebu (RH). Diplomirala Malu plastiku i medaljerstvo (MFA) na ALU Zg 2012. Od 2011. članica HDLU-a; počev s 2018. članica HZSU-a; od 2014. suosnivačica i umjetnička voditeljica umjetničke organizacije Format C, organizacije s fokusom na umjetničkom istraživanju, eksperimentalnom multimedijskom djelovanju i suradničkom stvaralaštvu.
Aktivno (su)djeluje u području suvremenih transmedijskih edukativnih praksi; inicira događanja i izlaže u području vizualne | digitalne | internetske umjetnosti; radi u projektima stop-animacije i autorskog oblikovanja likova, te kao projektna asistentica AKC. Trenutno je rezidentica pri Akademie Schloss Solitude, u kategoriji “Web-based Media”. // https://formatc.hr/j3d1n4

Radionica se odvija na hrvatskom jeziku.
Za sudjelovanje potrebno je ponijeti vlastiti prijenosnik.
Aplikacije (najkasnije do 29.11.2019., 23:59CET): hello@formatc.hr

Noviji Post Stariji Post