2019-12-23

Pon 23.12. - Manifest održive digitalne umjetnosti - Poziv na predstavljanje

Rezultat rada mediaLAB radne grupe re|sys koja se u hacklabu01 sastajala tijekom 2019. godine, dobiva oblik Manifesta održive digitalne umjetnosti koji će biti lansiran u internetska bespuća 23.12.2019. godine u 20:00 sati. Uz narativno obličje, manifest će biti prezentiran i u formatu hipermedijskog djela (u nastajanju). Manifest će za uređivanje, nadogradnje i izmjene biti otvoren i dostupan svima zainteresiranima u cyberspaceu i u meatspaceu [hacklab01] u Akc Medika.
Objavom manifesta mediaLAB ne prestaje s radom, već cilja dodatno se širiti, prihvaćati dodatna stajališta i nadograđivati se te u 2020. podržati produkciju novih djela.
Sudjelovanje je otvoreno svima zainteresiranima za novomedijsko umjetničko stvaralaštvo (a posebice onima bez prethodnog iskustva sa slobodnim softverima i umjetničkim digitalnim formama te pojedinkama/cima koje/i nisu već uključene/i u institucionalne tehničke 19i/ili umjetničke programe i tradicionalne društvene strukture).
Više o mediaLAB-u nalazi se na poveznici - https://hacklab01.org/blog/medialab

Ponedjeljak, 23.12.2019., 20:00
hacklab01, AKC, Pierottijeva 11, Zg
Ulaz slobodan!

https://pads.ccc.de/manifest-odu
https://pads.ccc.de/sda-manifesto

***

Hacklab01 projekt je pri AKC Attack i podržan je sredstvima Ministarstva kulture RH, Grada Zagreba te Zaklade Kultura Nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Noviji Post Stariji Post