2023-11-10

25/26 11 - Radionica izrade naljepnica

vrijeme: subota i nedjelja 25. i 26.11.2023., 17 - 20h

mjesto: klub MaMa (Preradovićeva 18, Zagreb)

prijave: do popunjenja ili 24.11. u 16:00, na cloud.hacklab01.org

Što je naljepnica i kako ju izraditi? Kako prirediti nacrt za cut-out minijature male naklade? Koje su varijacije u digitalnim formatima, materijalima i površinama za apliciranje? Zašto uopće proizvoditi naljepnice?

Besplatna radionica pripreme i izrade naljepnica praktična je sesija koja pruža uvid u tehnike oblikovanja i prilagodbe crteža pogodnih za izradu "cut-out" naljepnica koje mogu poslužiti u produkciji ili promociji raznovrsnih projekata (a najčešće će završiti zalijepljene na računalima).

U tijeku dvaju trosatnih sesija obradit ćemo osnove digitalnih formata (s naglaskom na SVG i PDF), raditi praktične softverske vježbe pripreme vlastitih crteža i strojno izrezati vlastite naljepnice (koje polaznici_e mogu ponijeti sa sobom).

Raspored: 1. dan - osnovne tehnike i jednostavni ispisi; 2. dan - kompleksnije kompozicije i eksperimenti. Moguće je sudjelovati samo u prvom ili oba termina.

Radionica je prikladna za sve uzraste počev s osnovnoškolskim. Razina potrebnih vještina je:mrva strpljenja uz osnovno iskustvo rada s bilo kakvim fizičkim ili digitalnim alatom za crtanje.

Za sudjelovanje je nužno imati vlastiti prijenosnik s računalnim mišem i instaliranim Inkscape softverom. Poželjno je pripremiti crtež kao inspiraciju za oblikovanje naljepnice.
Za dodatne upite molimo kontaktirajte: info@hacklab01.org

Voditeljica:

Dina Gligo (@j3d1n4) diplomirala pri ALU Zagreb 2012., otkad radi kao likovna umjetnica, novomedijska instruktorica i digitalni artisan u području eksperimentalne vizualne | digitalne | mrežne umjetnosti. Suosnovala je i vodi umjetničku organizaciju Format C kao i niz umjetničkih projekata (/'fu:bar/, Pivilion i dr.). Članica je umjetničkih strukovnih udruga te volonterka, suradnica i savjetnica u mnogim kulturnim kolektivima. dkmm.hr

Stariji Post