2023-10-31

4-5/11/23 - Anything2MIDI

Anything2MIDI - radionica izrade MIDI instrumenata

vrijeme: sub/ned 04. i 05.11.2023., 17:00-20:00h

mjesto: klub MaMa (Preradovićeva 18, Zagreb)

prijave: max 10 - do popunjenja ili 03.11 16:00 RADIONICA JE POPUNJENA!

Što sve može proizvesti zvuk? Vibracije glasnica, žica, udarci bubnja. A što je sa senzorom blizine, žiroskopom, potenciometrom i dobrim starim tipkalom? Zvukom je na kreativan način moguće upravljati koristeći razne senzore koji mogu mjeriti fizikalne karakteristike naše okoline. Ova radionica služi kao opsežni uvod u to kako bilo koji signal na mikroupravljaču pretvoriti u MIDI - koji onda možemo unutar digitalne audio radne stanice spojiti kako bi upravljao s nekim dijelom stvaranja zvuka.

Ubacimo osjećaj stvarnog svijeta i ljudskog pokreta u inače programiranu i kvantiziranu elektroničku glazbu. Neka naši senzori sviraju za nas!

Polaznici će na radionici isprogramirati vlastiti MIDI kontroler od pojedinačnih komponenti. Za sudjelovanje na radionici potrebno je vlastito računalo.

Voditelj

Robert Sorić je embedded software developer u Soldered Electronics u Osijeku. Svakodnevno radi na razvoju proizvoda baš za makere i hobiste u svijetu mikroupravljača. Završio je diplomski studij računarstva u Osijeku. Svakom prilikom spaja programiranje s glazbenom produkcijom - s kojom se također bavi već dugi niz godina, trenutno pod aliasom ‘Problem’.

Hacklab01 je projekt haktivističke, DIY i mrežne produkcije temeljene na otvorenoj kulturi i slobodnom kodu, kroz AKC financijski podržan sredstvima Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklade Kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Noviji Post Stariji Post