2015-07-31

Pet 21.8. Izložba, radionica, perfomans: Sara Goodman @ Siva Galerija

radionica glitch izložba perfomans hackn3t

Pet 21.8. 21:00 otvorenje @ Siva Galerija, Sub 22.8. 13:00 radionica @ hacklab01, 22:00 AV performans @ Siva Galerija, 24:00 end

Izložba: Sara Goodman – Analogni krajolici i teksture

Sara Goodman stvara poeziju, elektronički zvuk i digitalnu umjetnost kojima ukazuje na slojevitu prirodu snova i stvarnosti te kolektivnih i subjektivnih izričaja.
Njena uporaba raznovrsnih medija svjedoči njenome odabiru da stopi različite discipline; ona prigrljuje višestrukosti, kolaborativne pristupe, reinterpretaciju, zajedništvo, maksimalizam, form-bending, razmjenu materije i estetiku slobodnog softvera. Njeno područje interesa su trodimenzionalni prostorni krajolici i portreti te područja na kojima se analogne i digitalne tehnologije susreću, isprepliću i stapaju.
Samostalnim radom sudjeluje u rastućem virtualnom svijetu, no i u taktilnome svijetu ispunjenom starim miksetama i circuit-bendanim kutijama, videorekorderima i VHS kamerama, a sve kako bi se uzemljila u postfuturističkom društvu koje štuje instantnu gratifikaciju i time se od-tjelovljuje. Stapajući stare i nove tehnologije teži kreiranju djela koja su međusobno prožeta, cjelovita i estetična.

Sara je diplomirala na Columbia College, stekavši magisterij iz poezije, te trenutno pohađa School of the Art Institute u Chicagu za certifikat grafičkog dizajna. .
Surađuje s umjetnicima na lokalnim i međunarodnim projektima koji tematiziraju zvuk, ples i film.
Živi u Chicagu, sa Thomasom – svojim mačkom i svojom muzom.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.712122912237124.1073741862.571039539678796&type=3

@ Siva Galeija, AKC, Zg
https://www.facebook.com/siva.galerija?fref=ts

Otvorenje: Pet, 21.8.2015, 19:00

+++ Audiovizualni performans Sub, 22:00 +++

Zatvaranje: Sub, 22.8.2015, 24:00

Radionica: Inovativna primjena iPhone aplikacija u glitch estetitci

(voditeljica: Sara Goodman)

Radionica pokriva najnovije i najažurnije iPhone aplikacije za izradu umjetnosti glitch estetike i videa. Polaznicima će biti potreban iOS uređaj (iPhone, iPad). Skidanje aplikacija prije radionice nije nužno ali bilo bi korisno za njen tok.
Polaznici će temeljito naučiti koristiti aplikacije kao što su: Matter, Gtliche, Databender, Pontos, 8mm, Union, ArtStudio, Decim8, Fragment, iColorama, #VVFY, Alien Sky i mnoge druge. Radionica ne pokriva samo korištenje ovih aplikacija, nego i njihovo inovativno kombiniranje i usklađivanje s ciljem stvaranja jedinstvenog rezultata.
Među glavnim je zamjerkama umjetnosti na mobilnim uređajima rizik od pretjerane generičnosti i formulativnosti. Ako umjetnik objavi rad glitch estetike i promatrač može bez problema zaključiti s kojom aplikacijom je napravljem, cijeli proces kao da miriše na prevaru. Ova radionica pokazuje sudionicima kako zagrepsti dublje u takve aplikacije i tako potiče kreativnost i potencijalno beskrajnu originalnost. Na kraju radionice, napravit ćemo online galeriju i Facebook grupu na kojoj će sudionici moći objavljivati vlastite radove.

Napomena: radionica je na engleskom jeziku!
Sub, 22.8. 13:00 – 16:00 @ hacklab01
http://hacklab01.org/

Prijave (obavezne) na info@hacklab01.org

 

Noviji Post Stariji Post