2016-11-10

Sub - 12.11. + Sub. 26.11. - Cryptoparty - hacklab01 @ Format C, Osijek

radionica sigurnost osijek kriptografija cryptoparty privatnost Format C

Vrijeme je za jos jedan Cryptoparty, ovaj puta u dva grada i dva termina. Prvi CP održat će se u Subotu 11.12. u prostoru Inquiry Inc. UO Format C u Osijeku, a drugi dva tjedna kasnije - u Subotu 26.11. - u prostoru Hacklaba01 u AKC u Zagrebu.

CryptoParty je decentralizirana, globalna inicijativa koja širu publiku upoznaje s osnovnim kriptografskim alatima kao što su public key encryption (PGP/GPG), OTR (Off The Record messaging), anonimnim mrežama I2P i Tor te Tales live operativnim sustavom.

Ideja je osmišljena kao odgovor na australski Cybercrime Legislation Amendment Bill iz 2011., a širenje znanja o otežavanju nadziranja komunikacija dobro je i korisno pošto se slični zakoni i dalje predlažu i prije ili kasnije će stupiti na snagu.

Ponesite laptope, prazne USB stickove od min 4 GB, znanje, znatiželju i paranoju. Sigurno ćemo vas uvjeriti da vaši podaci nisu vaši ali i pokazati vam kako barem dio tih podataka sačuvati.

cryptoparty.in formatc.hr

Hacklab01 je projekt AKC Attack koji su financijski podržali Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Zagreb - Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport, te Zaklada Kultura nova. Program projekta Inquiry Inc.[2016] provodi se uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova.

Cryptoparty @ Format C, Osijek Cryptoparty @ Format C, Osijek

Cryptoparty 2016 @ hacklab01, Zagreb Cryptoparty 2016 @ hacklab01, Zagreb

Noviji Post Stariji Post