2020-01-25

Sub 25.1. - Prezentacija: README_METHODS_FOR_ANIMALS

hackn3t prezentacija

U prosincu 2019. i siječnju 2020. gošća hackn3t rezidencije bila je umjetnica Laura Ige. Ove subote u 18h u prostoru hacklab01 u AKC-u prezentirat će svoj rad u kojemu razvija protokole za bolje razumijevanje osjećanja strojem. Cilj njena rada jest analiza različitosti dizajna rodnih identiteta povezanih s normativnošću, društvenim ulogama, seksualnom orijentacijom i sličnim elementima koji čine ženske (mnogobrojne, glupe, submisivne, seksi, napaljene) ili muške (pronašla je samo jednog; pametne, profesionalne, romantične, sigurne) botove. Metodologija istraživanja je antropološki i sociološki pristup Tinderu, realiziran intervjuima i seksualnim susretima.
Prezentacija će se održati na engleskom jeziku.

Laura Ige rođena je 1985. u Buenosu Airesu u Argentini. Njena područja interesa obuhvaćaju vizualne umjetnosti, sound art i pisanje o popularnoj, digitalnoj i underground kulturi s naglaskom na dekonstrukciji i rastjelovljenju ženskih identiteta u digitalnoj domeni. Bazu njenog istraživanja čine poveznice igara, životnog stila i društvenih medija te njihovo izmještanje u fizičku svakodnevicu, neoseksualnost i dekonstrukcija ljudskog u pornografiji, tehnologiji ljubavi, komodifikacija identiteta kao performans i performativnost virtualnih identiteta.

Uz sudjelovanje na mnogim vaninstitucionalnim seminarima, radionicama i umjetničkim skupovima - Laura drži diplomu vizualnih umjetnosti pri Universidad Nacional de La Plata u Buenos Airesu, studirala je glasovir u okviru programa Glazbenog konzervatorija Julián Aguirre kao i četiri godine medicine na Sveučilištu u Buenosu Airesu. U 2019. stječe MA vizualnih umjetnosti - summa cum laude - pri MAPS, Umjetnost u javnom prostoru, Édhéa, Sierre u Švicarskoj.

http://cargocollective.com/lauraige

https://hacklab01.org/

Sub 25.1., hacklab01, AKC Medika, Pierottijeva 11, Zagreb, 18:00

Ulaz slobodan

Noviji Post Stariji Post